Aziatische stijl burger met Spicy Sriracha mayonaise

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 3 stengels bosui, in ringen gesneden
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • 1 tl gember, geraspt
  • 1 tl knoflook, geraspt
  • 150 gram koolmix (rode kool, witte kool en wortel)
  • 1 el rijstazijn
  • 2 tl sesamolie
  • 1 tl sesamzaad
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 el boter
  • 8 el Spicy Sriracha mayonaise
  • 2 takjes verse kruiden, peterselie of koriander
Bereidingstijd:
20 minuten
Aantal personen:
4 personen
  1. Meng het gehakt met de gesneden bosui, sojasaus, sesamolie, gember en knoflook.
  2. Meng voor de koolsalade de koolmix met de rijstazijn, sesamolie en het sesamzaad. Breng op smaak met een snufje zout.
  3. Snij de burgerbroodjes open en smeer beide opengesneden kanten in met boter. Bak de opengesneden kant in een droge hete koekenpan tot de dit goudbruin is.
  4. Verdeel het gehakt in 4 porties, vorm elke portie in een burger. Zorg dat de pan goed heet is voordat je de burgers toevoegt, bak de burgers aan beide kanten tot deze de gewenste gaarheid hebben.
  5. Verdeel een eetlepel Spicy Sriracha Mayonnaise over de onderkant van het broodje en verdeel wat verse peterselie of koriander erover. Leg de burger hierop en verdeel wat van de koolsla op de burger. Verdeel nog een el Spicy Sriracha op de bovenste helft van het broodje en leg dit op de burger. Dien direct op.
  6. De burgers zijn al goed op smaak gebracht met sojasaus. Wil je testen of je nog extra zout moet toevoegen, bak dan een klein beetje gehakt af in de pan en proef dit of het gehakt goed op smaak is.

Meer recepten

1 personen | 10 minuten

Sandwich rosbief met Black Truffle Mayonnaise

2 personen | 50 minuten

Maaltijdsalade met rosbief en Black Truffle Dressing

2 personen | 30 minuten

BBQ Burger met Black Truffle Mayonnaise