Chocolade Cake met Absolutely Vegan Mayo

Ingrediënten

  • Boter of olie
  • 150 gram Jean Bâton Absolutely Vegan Mayo
  • 150 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram pure chocolade
  • 6 gram bakpoeder
Bereidingstijd:
60 minuten
Aantal personen:
6 personen
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (elektrische oven). Vet de cakevorm in met een beetje boter of olie.
  2. Klop in een keukenmachine de suiker, de mayonaise en de eieren tot een glad beslag.
  3. Zet een pannetje met heet water op het vuur en breng aan de kook. Doe de chocolade in een kom die op het pannetje kan staan en laat de chocolade au bain-marie smelten.
  4. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het beslag en meng goed. Zeef de bloem en het bakpoeder boven het beslag en meng totdat alle bloem is opgelost.
  5. Giet het beslag in de ingevette vorm. Zet in de oven en bak 30-40 minuten.
  6. Prik met een satéprikker in de cake. Als deze er schoon uit komt, is de cake gaar.

Meer recepten

2 personen | 30 minuten

Gegratineerde vis met knoflookmayonaise

2 personen | 50 minuten

Maaltijdsalade met rosbief en Black Truffle Dressing

2 personen | 15 minuten

Geitenkaas salade met Lemon Pepper dressing