Gegratineerde vis met knoflookmayonaise
Ingrediënten
- 2 kabeljauwfilets van ca. 100-125 gram (of een andere witvis naar keuze)
- Rasp van 1 limoen (of 1/2 citroen)
- 2 eetlepels Organic No Sugar Mayonnaise
- 2 teentjes knoflook
- Peper en zout
- Paprikapoeder
- Bereidingstijd:
- 30 minuten
- Aantal personen:
- 2 personen
- Verwarmd de oven voor op 155 graden (elektrische oven).
- Pers de knoflookteentjes met een knoflook pers of snij heel fijn. Meng de knoflookpuree e n citroenrasp door de Mayonaise.
- Leg de kabeljauwfilets op een met bakpapier beklede ovenschaal. Bestrooi de filets met peper en zout en paprikapoeder naar smaak.
- Zet de filets 10 minuten in de oven. Haal ze eruit en besmeer elke filet met een eetlepel mayonaise.
- Zet de schaal nog een paar minuten onder de grill op de hoogste stand, tot de mayonaise een lichtbruine kleur krijgt. Let op: elke grill is anders dus blijf de vis in de gaten houden. Haal de vis uit de oven als de mayonaise lichtbruin kleurt.
- Tip: Lekker met gebakken krieltjes of een gepofte aardappel en een groene salade.